пʼятниця, 18 жовтня 2024 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

До Білорусі залітали російські дрони - у небо піднімали винищувач

До Білорусі залітали російські дрони - у небо піднімали винищувач
Російські дрони залітали на територію Білорусі. Фото: nta.ua

Вночі проти 18 жовтня щонайменше вісім російських дронів залітали в повітряний простір Білорусі.

Зокрема, два російські безпілотники пролетіли через Білорусь до України приблизно о 21:54. Про проліт ще одного повідомлялося о 23:19. Про це свідчать дані проєкту "Беларускі Гаюн".

О 23:23 ще один дрон рухався у бік Білорусі в районі Любеча. А о 00:29 два дрони зайшли до Білорусі з Чернігівської області. О 00:44 ще два безпілотники зайшли до Білорусі через Комарин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ атакували дронами: пошкоджено будинок

Проєкт також повідомляв, що через дрони з аеродрому Барановичі підіймали винищувач ВПС Білорусі.

Загалом за вересень у Білорусь залетіло близько 30 російських дронів, повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

"Був зафіксований раніше навіть удар БПЛА поблизу Мозиря, де є НПЗ. Все йде до того, що Росія таки здійснить провокацію проти Білорусі, внаслідок якої можуть постраждати як цивільні, так і сам НПЗ. І це свідомі дії росіян", - зазначив Коваленко.

У ніч проти 18 жовтня противник атакував Україну ударними БпЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу. Станом на 08:30 радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 135-ти ворожих безпілотників.

В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА.

Зараз ви читаєте новину «До Білорусі залітали російські дрони - у небо піднімали винищувач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі