середа, 05 травня 2021 13:05

В аеропорту тестували використаними Covid-наборами: постраждали 9 тис. осіб

В аеропорту тестували використаними Covid-наборами: постраждали 9 тис. осіб
Затриманим співробітникам компанії загрожує до 10 років ув'язнення. Фото: pixabay.com

В Індонезії затримали п'ятьох працівників фармацевтичної компанії, які промивали й повторно продавали в аеропорт використані набори для Covid-тестування.

Від афери могли постраждати понад 9 тис. людей у Міжнародному аеропорту в Медані, передає BBC. Експрестести на антиген, які робили в аеропорту, надавала держкомпанія Kimia Farma. Розслідування розпочали після того, як пасажири почали масово скаржитися на помилково позитивні результати тестів.

Аеропорт отримував використані набори з грудня 2020 року, на чому Kimia Farma заробила 1,8 млрд рупій, тобто $124,8 тис. Щодня там тестували від 100 до 200 пасажирів — деяких використаними наборами, а деяких новими. Зараз перевіряють, чи були пасажири, які інфікувалися коронавірусом після тестування використаними наборами. Правоохоронці зібрали свідчення 23 людей. Двоє юристів, які часто літали через Медан, планують подати колективний позов до суду на фармацевтичну компанію. Хочуть отримати 1 млрд рупій ($69 тис.) компенсації за кожного постраждалого пасажира.

Затриманим працівникам фармкомпанії загрожує до 10 років ув'язнення. Поліція перевіряє, чи використовували гроші від шахрайства для будівництва розкішного будинку одного з затриманих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pfizer почали підробляти: фальшиву вакцину виявили у двох країнах

У Києві ділки вступили в змову з приватними лабораторіями й масово підробляли результати Covid-тестів. Персонал цих медзакладів вносив сфальсифіковані дані до мобільного додатку "Дій вдома".

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту тестували використаними Covid-наборами: постраждали 9 тис. осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі