вівторок, 31 липня 2018 20:34

Убили журналістів, які знімали фільм про найманців Вагнера

  У ЦАР вбили російських журналістів. Фото: Тvrain
У ЦАР вбили російських журналістів. Фото: Тvrain

У Центральноафриканській Республіці загинули російські журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв, які знімали документальний фільм про роботу ПВК "Вагнер".

Загибель знімальної групи підтвердили в місії ООН в ЦАР, а також місцеві держслужбовці, передає Дождь.

Головний редактор "Центру управління розслідуваннями" Андрій Коняхин також прокоментував вбивство журналістів.

"Ми робили разом проект по ЦАРу. Позавчора ввечері вони виходили на зв'язок в останній раз. Правда, дуже важко говорити, це мої друзі ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може почати масштабну провокацію

Зазначається, що росіянів зупинили на блокпосту, коли вони їхали зі столиці республіки Бангі в населений пункт Бомбара. Журналістів вбили "невідомі озброєні люди", попередньо, з ціллю пограбування. Тіла були виявлені на дорозі в 23 кілометрах від міста Сібю. Першим про загибель росіян повідомило агентство Франс прес з посиланням на джерела. За його даними, у вбитих були при собі прес-карти.

Сьогодні, 31 липня, в Бердянську на Запоріжжі був застрелений активіст, учасник АТО Віталій Олешко, позивний "Сармат". За словами очевидців, напад на нього стався в дворі готелю, що належить родині Олешків по Східному проспекту, 157. Двоє людей приїхали на червоному автомобілі, ймовірно, марки "Таврія", увійшли у двір і вистрілили чоловіку в спину.

Зараз ви читаєте новину «Убили журналістів, які знімали фільм про найманців Вагнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі