вівторок, 30 листопада 2021 11:09

У Стамбулі зросла кількість загиблих унаслідок потужного урагану
13

У Туреччині щонайменше шестеро людей, зокрема іноземний громадянин, загинули від сильного урагану, який стався у Стамбулі й околицях.

Десятки людей зазнали поранень, повідомляє Daily Sabah.

"Дві жінки загинули в районах Есеньюрт і Султангазі, один чоловік помер унаслідок обвалення стіни в північному районі Зонґулдак. Третій загиблий намагався зміцнити дах свого будинку, проте будову знесло сильним вітром. У зв'язку із ситуацією, влада Стамбула закликала містян не виходити на вулицю без необхідності. В адміністрації губернатора заборонили проїзд мотоциклів і електросамокатів у нічні години", - ідеться в повідомленні.

Серед жертв також жінка, яка загинула, намагаючись захистити сина. В останній момент вона накрила дитину власним тілом, щоб урятувати від обвалення стіни. Хлопчика доправили в лікарню у важкому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки відвідувачів пабу опинилися в триденній пастці через снігопад

Фото: twitter.com/NTVPara

Метеорологічна служба Туреччини оголосила штормове попередження для кількох провінцій у районі Мармурового моря. Тим часом у провінціях Ізмір, Коджаелі й Бурса море вийшло з берегів, а на будинках позносило дахи.

Через ураган влада країни скасувала поромне сполучення між прибережними курортами Бодрум і Датча. Деякі човни, пришвартовані в Мальтепі й Пендіке, сильно постраждали через шторм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У восьми областях знеструмлені майже 180 населених пунктів

29 листопада потужний ураган стався в Мармуровоморському регіоні Туреччини. Під час стихії, що паралізувала життя в мегаполісі, у порту вантажне судно втратило керування та врізалося в причал. 33 дахи зірвало, 192 дерева впали. Пориви вітру сягали 130 км/год.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі зросла кількість загиблих унаслідок потужного урагану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі