пʼятниця, 23 квітня 2021 14:38

У пожежі в лікарні для важкохворих на коронавірус загинули щонайменше 13 людей

У пожежі в лікарні для важкохворих на коронавірус загинули щонайменше 13 людей
Згоріла лікарня / Twitter ANI

Щонайменше 13 пацієнтів, хворих на Covid-19, загинули в результаті пожежі у відділенні інтенсивної терапії в лікарні в Індії.

У реанімаційному відділенні в момент пожежі було 17 пацієнтів. Інцидент стався в лікарні в Вірар-Весті о 3:15 за місцевим часом. 21 пацієнта перевели в іншу лікарню. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушників карантину б'ють і змушують робити фізичні вправи

Глава районного відділення боротьби зі стихійними лихами Вівекананда Кадам сказав, що пожежа сталася в результаті вибуху блоку кондиціонування повітря. За його словами, пожежні команди загасили полум'я протягом години.

На фото з місця події видно, що палата повністю згоріла, лікарняні ліжка обвуглені. Сім'ї пацієнтів стверджують, що пожежа виникла через недбалість, і вимагають розслідування. Місцева влада розпорядилася розслідувати інцидент.

"Пожежа в лікарні для хворих на коронавірус у Віраре - трагедія. Співчуття тим, хто втратив близьких. Бажаю швидкого одужання пораненим", - написав у Twitter прем'єр Нарендра Моді.

Він також заявив, що $665 дадуть пораненим і $2673 найближчим родичам загиблих. Місцева влада також заявила, що сім'ям загиблих виділять додаткові $6665.

"Це велика трагедія. Винні в ній не знатимуть поблажок. Уряд дасть фінансову допомогу сім'ям загиблих", - заявив глава штату Екнатх Шинде.

Махараштра - найбільш постраждалий від пандемії штат у країні. Пожежа сталася на наступний день після того, як 22 людини загинули через брак кисню в результаті витоку кисневого балона в лікарні Закіра Хуссейна в цьому ж штаті. Подача кисню була перервана через витік в одному з резервуарів-сховищ.

В Індії величезний сплеск нових випадків захворювань на коронавірус. Кількість щоденних випадків досягла рекордного рівня в країні, а вчора померли 2263 людини. Загалом у країні з населенням 1,37 млрд людей захворіли 16,3 млн осіб, понад 187 тис. померли.

Зараз ви читаєте новину «У пожежі в лікарні для важкохворих на коронавірус загинули щонайменше 13 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі