пʼятниця, 19 лютого 2021 01:44

У Польщі повідомили, коли продадуть Україні вакцину від Covid-19

У Польщі повідомили, коли продадуть Україні вакцину від Covid-19
65% українців готові вакцинуватися проти коронавірусу. Фото: Укрінформ

Польща перепродасть Україні та ще кільком країнам з-за меж ЄС загалом 4 млн доз вакцини AstraZeneca, коли виробники перестануть затримувати постачання чергових партій до РП.

"Ще не визначено конкретного терміну перепродажу цих доз. Були очікування, що це станеться у квітні. Ми прийматимемо рішення після отримання графіку постачання на другий квартал від усіх виробників, зокрема від компаній Johnson&Johnson i CureVac", - повідомив заступник глави МОЗ Польщі Томаш Мілковський у коментарі РАР.

Він сказав, що Польща купила в AstraZeneca 20 млн доз вакцини, з яких 16 млн передбачено в національній програмі щеплень населення країни, а 4 млн – для перепродажу третім державам, зокрема Україні, Грузії та Албанії. Виробник цієї вакцини раніше декларував, що усі 20 млн доз буде поставлено до Польщі у першому півріччі.

"Зараз ще немає підтвердження від цієї компанії, скільки вона поставить нам доз у другому кварталі. Але найімовірніше реалізація угоди не завершиться у другому кварталі цього року",- заявив польський урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: AstraZeneca подала заявку на реєстрацію вакцини в Україні

Мілковський також повідомив, що зараз триває робота над отриманням формальної згоди ЄС на перепродаж вакцини AstraZeneсa. Угода буде тристоронньою - між виробником, ЄС і третьою країною.

Польща закупила понад 90 млн доз вакцини п'яти виробників: Pfizer – 41 млн, AstraZeneсa - 20 млн, Johnson&Johnson – 17 млн, Moderna – 6,7 млн, CureVac – 5,7 млн.

Україна може придбати 1,2 млн доз вакцини від коронавірусу у Польщі. Препарати, що закупив Європейський Союз, розподіляють по країнах-членах. Також Україна продовжує домовлятися з іноземними урядами щодо передачі надлишків вакцини.

65% українців готові вакцинуватися проти коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі повідомили, коли продадуть Україні вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі