понеділок, 18 лютого 2019 11:21

У Європі відмовились від російських літаків

У Європі відмовились від російських літаків
Ірланська авіакомпанія відмовилась від російських літаків

В Ірландській авіакомпанії CityJet відмовилися від використання російських літаків Sukhoi Superjet 100. Інформацію про експлуатацію семи таких літаків, отриманих упродовж 2016-2017, прибрали із офіційного сайту у розділі "Флот". Тепер там вказані лише іноземні судна: 25 Bombardier CRJ900 і 13 Avro RJ85. Були єдиними експлуататорами цих літаків у Європі.

Сім літаків SSJ 100, які використовувала ірландська авіакомпанія, можуть бути повернені авіакомпанії "Азимут", яка базується в Ростові, повідомляє російське видання "Ведомости".

"У нас є інший європейський замовник (словенська Adria Airways – ред.), якому ми хочемо поставити 15 бортів протягом двох з гаком років. Тому не виключаємо того, що можемо і закінчити нашу історію взаємин з CityJet", - заявляв у грудні президент "Цивільних літаків Сухого" (ЦСС) Олександр Рубцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські Су-24 озброять крилатими ракетами "Нептун"

У січні 2019 року стало відомо, що Іран не може отримати 40 російських літаків Sukhoi Superjet 100 через відмову Міністерства фінансів США видати експортний сертифікат. Більше 10% комплектуючих SSJ-100 виробляються у США, тому для постачання російських літаків потрібен дозвіл Вашингтону. Виробник SSJ-100 намагається знизити число американських комплектуючих, але це може зайняти багато часу Іранські авіакомпанії Iran Air Tours і Iran Aseman Airlines уклали контракти на купівлю 40 російських літаків Sukhoi Superjet 100. Ціна одного такого літака становить $50,5 млн. Тож вартість 40 лайнерів становить більше $2 млрд.

У Єгипті в листопаді розбився літак МіГ-29 виробництва Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Європі відмовились від російських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі