пʼятниця, 29 жовтня 2021 18:10

"У людини є право на самогубство"- прем'єр Грузії приголомшив заявою щодо Саакашвілі

"У людини є право на самогубство"- прем'єр Грузії приголомшив заявою щодо Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі перебуває руставській в'язниці Грузії. Від госпіталізації до тюремної лікарні політик відмовляється з міркувань безпеки. Фото: interpressnews.ge

За законом, кожна людина має право скоїти самогубство.

Про це заявив премʼєр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі, коментуючи фінал голодування експрезидента країни Міхеіла Саакашвілі, пише netgazeti.

Журналісти запитали у Гарібашвілі, чим може закінчитися голодування Саакашвілі. Він відповів, що не знає, яким буде фінал історії, коли людина самостійно шкодить власному здоровʼю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі припинив крайню форму протесту

"Якщо людина вирішить скоїти самогубство, то вона має право це зробити, але держава, звичайно ж, не зможе взяти за це відповідальність", - сказав Гарібашвілі.

Гарібашвілі наголосив, що влада Грузії готова перевести Саакашвілі до тюремної лікарні Руставі, де перебуває політик, та надає йому додаткову групу лікарів. Переводити Саакашвілі до приватної клініки влада відмовляється.

Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, куди він повернувся напередодні виборів. Він заявив, що вважає себе політичним в'язнем і у день затримання оголосив голодування.

Саакашвілі не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Ґелашвілі. І оголосили у розшук. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах.

За вісім днів голодування Саакашвілі схуд на 12 кг. Консиліум лікарів рекомендував перевести політика до багатопрофільної цивільної клініки. Влада Грузії згодна на переведення тільки до тюремної клініки.

Саакашвілі відмовляється від переведення до лікарні в'язниці, бо його там вб'ють, заявив адвокат ув'язненого Ніколоз Гварамія.

Іраклій Гарібашвілі назвав такі твердження маячнею і провокацією.

Зараз ви читаєте новину «"У людини є право на самогубство"- прем'єр Грузії приголомшив заявою щодо Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі