четвер, 01 лютого 2018 13:12

Туск розкритикував польський "антибандерівський" закон

Туск розкритикував польський "антибандерівський" закон
Дональд Туск. Фото: Корреспондент.net

Дональд Туск, екс-прем'єр Польщі та президент Європейської ради, вперше прокоментував суперечливий закон про Інститут національної пам'яті. Він був ухвалений Сеймом і Сенатом.

Відповідний коментар він залишив на своїй сторінці у Twitter.

"Ті, хто розповсюджують брехливе формулювання про "польські табори", шкодять доброму імені й інтересам Польщі. Автори закону (про Інститут національної пам'яті) розпропагували цей огидний наклеп на весь світ, як ніхто до цього не робив. Отже, все згідно з законом", - написав Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона "бандеризму": Дуда стоїть перед серйозним викликом - екс-міністр

Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Документ передбачає кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків. Відповідно до цього документа покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до 3 років загрожує за вживання виразу "польські табори смерті" та інші висловлювання, які можуть бути інтерпретовані як спроба виставити поляків співучасниками злочинів Третього Райху, включно з геноцидом європейського єврейства. Таке ж покарання законом вводиться за пропаганду "бандерівської" ідеології і заперечення Волинської трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Туск розкритикував польський "антибандерівський" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі