четвер, 27 квітня 2017 16:52

Туристи 1,5 місяця блукали в Гімалаях: дівчина померла, хлопець втратив 30 кг
2

Гірський масив Ганеш-Гімал
Фото: himalayannepaltrek.com
Лян Шен Юа в лікарні

Рятувальники знайшли двох таїландських туристів, зниклих 1,5 місяці тому в районі гірського масиву Ганеш-Гімал у Гімалаях.

21-річного Лян Шен Юа виявили у стані крайнього виснаження. Гелікоптером доправили до лікарні в Катманду. Його подруга, 19-річна Луй Чун Чень, загинула. Про це повідомляє The Independent.

Масив Ганеш-Гімал розташований на кордоні Непалу з Китаєм, за 70 км від Катманду. До його складу входять 4 вершини висотою понад 7 тис. м і 14, що перевищують 6 тис. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У горах Кавказу знайшли тіло українця

Туристів вважали зниклими безвісти 47 днів. Вирушили в похід у березні. Обрали один з не дуже популярних маршрутів. За кілька днів потрапили в заметіль і заблукали. Вирішили йти вздовж ріки. Вважали, що вона виведе їх до селища. Дорогою послизнулися і впали з водоспаду.

Опинилися на уступі на висоті 2600 м. Вибратися звідти не могли. На козирку провели майже місяць. Два тижні харчувалися припасами, які були в рюкзаках. Коли провізія закінчилася, їли сіль і пили воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шокуючі фото наметів скелелазів у горах

Рятувальники марно шукали зниклих протягом двох тижнів. 20 квітня відновили пошуки. Побачили червоний намет і людей біля нього. Лян Шен Юа сидів коло тіла своєї дівчини. Вона померла за три дні до того.

За словами лікарів, постраждалий втратив близько 30 кг ваги. Був дуже виснажений. Поранені ноги були заражені личинками комах. У волоссі кишіли воші. Хлопець має повністю одужати. Вижив завдяки тому, що споживав достатньо води і солі, кажуть медики.

24-річна студентка з Техасу Ембер Ванхеке дивом вижила 5 днів у пустелі поблизу Ґранд-Каньйону. Заблукала через помилку GPS.

Зараз ви читаєте новину «Туристи 1,5 місяця блукали в Гімалаях: дівчина померла, хлопець втратив 30 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі