четвер, 19 липня 2018 13:03

Трамп знав про таємний наказ Путіна ще до інавгурації - New York Times

Трамп знав про таємний наказ Путіна ще до інавгурації -  New York Times
Трамп знав про таємний наказ Путіна втрутитися у вибори. Фото: Reuters

Дональду Трампу перед його президентською присягою повідомили про особистий наказ російського президента Володимира Путіна втрутитися в американські вибори.

6 грудня за два тижні до інавгурації новообраний президент зустрівся із співробітниками спецслужб у Trump Tower. Йому показали докази хакерських атак на американські сервери. Документи включали тексти та електронні листи від російських військових офіцерів. Також була інформація від таємного джерела, близького до Путіна, повідомляє New York Times з посиланням на власні джерела.

Свідчення від кремлівського агента містили план втручання у вибори 2016 року. Також говорилося, що Путін особисто наказав влаштувати комплекс кібератак, щоб похитнути американську виборчу систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у справжньому Мордорі: США знайшли "Башту", в якій працювали російські хакери

16 липня під час саміту з Путіним у столиці Фінляндії Гельсінкі Трамп заявив, що не вірить своїм спецслужбам. Путін запевнив, що його країна не втручалась у американські вибори. Це могли зробити деякі росіяни, які відчули симпатію до республіканського кандидата. Глава Кремля визнав, що хотів, аби Трамп переміг.

Дональд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання РФ в американські вибори 2016 року. Наголосив, що дотримувався такої думки і раніше.

"Що ж, я вважав так, тому що він відповідає за керівництво країною. Точно так же, як і я вважаю себе відповідальним за те, що відбувається в моїй країні. Так що, безумовно, як лідера держави, слід було б вважати його відповідальним, так", - сказав він журналісту.

Зараз ви читаєте новину «Трамп знав про таємний наказ Путіна ще до інавгурації - New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі