середа, 09 січня 2019 08:23

Трамп виступив з екстреним зверненням

Трамп виступив з екстреним зверненням
Трамп закликає терміново звести стіну на кордоні з Мексикою. Фото: 24tv.ua

США повинні різко посилити контроль над кордоном з Мексикою, проте Демократична партія відмовляється визнавати цю проблему. Очільника країни Дональд Трамп наголошує, що режим надзвичайної ситуації поки що не буде введений, хоча це і дозволило б змусити Конгрес затвердити бюджет.

"Шановні співгромадяни, цього вечора я звертаюся до вас через загострення гуманітарної кризи і кризи в сфері безпеки на нашій південному кордоні. Кожен день співробітники митних і прикордонних служб стикаються з тисячами нелегальних іммігрантів, які намагаються потрапити в нашу країну. У нас більше немає місця для їх утримання, у нас немає можливості швидко повертати їх на батьківщину", - заявив Трамп під час телезвернення, пише ТАСС.

Президент США як і раніше вважає вирішенням проблеми зведення захисного бар'єру на кордоні з Мексикою. На його спорудження потрібно близько $5,7 млрд. Та на думку Трампа, стіна на кордоні окупиться з надзвичайною швидкістю, у тому числі за рахунок "відмінної нової торгової угоди" між США, Мексикою та Канадою.

Як зазначив президент, демократи, під контроль яких перейшла за підсумками листопадових проміжних виборів Палата представників Конгресу США, в минулому підтримували ідею створення "фізичного бар'єру" на кордоні з Мексикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві людини відмовили Трампу в очолюванні Пентагону

"Вони передумали тільки після того, як я був обраний президентом. Демократи в Конгресі відмовляються визнавати кризу та надати нашим прикордонникам настільки гостро необхідні інструменти для захисту наших сімей і нашої країни. Закликаю кожного громадянина зателефонувати до Конгресу і сказати їм, щоб вони нарешті -то, через десятиліття, забезпечили безпеку наших кордонів".

Президент США Дональд Трамп опублікував на своїй сторінці Instagram мем про стіну на південному кордоні США, який виконаний в стилі серіалу Ігри престолів. На фото Трамп, під знімком якого написано "стіна близько", що є відсиланням до слогану цієї стрічки - "зима близько".

Зараз ви читаєте новину «Трамп виступив з екстреним зверненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі