середа, 30 вересня 2020 12:34

Трамп розкритикував сина Байдена під час дебатів

Трамп розкритикував сина Байдена під час дебатів
Трамп вказав, що Байден-молодший заробив цілий статок в Україні. Фото: Reuters

Під час передвиборчих дебатів президент США Дональд Трамп підняв тему про сина свого опонента Джозефа Байдена - Гантера Байдена, який працював у раді директорів української енергетичної компанії Burisma. Він заявив, що протягом роботи в Україні, Китаї, Росії та інших країнах Байден-молодший заробив цілий статок.

Трамп нагадав, що Гантера вигнали з військової служби, оскільки той мав проблеми з уживанням наркотиків. Він сказав, що роботу син Байдена отримав тільки тоді, коли його батька призначили віцепрезидентом, повідомляє Fox News.

Однак сам Байден заперечив звинувачення Трампа щодо свого сина. Крім того, він наголосив, що пишається ним, незважаючи на проблеми з наркотиками, які справді були в Гантера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байдена номінували на Нобелівську премію миру

Напередодні сенатори від Республіканської партії Рон Джонсон і Чак Греслі оприлюднили результати сенатського розслідування про "конфлікт інтересів" Гантера. У документі повідомляють, що російська підприємиця Олена Батуріна, колишня дружина покійного мера Москви, переказала $3,5 млн компанії, пов'язаній з Байденом-молодшим.

Проте юристи Гантера заявили NBC News, що фірма, яка отримала гроші, не була цікавою для нього. Тому не варто стверджувати, що Байден-молодший отримав кошти.

Син колишнього віцепрезидента США Гантер Байден в 2014-2019 роках входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma. Цю компанію пов'язують з ексміністром уряду Азарова Миколою Злочевським. Команда президента Дональда Трампа неодноразово намагалася довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп розкритикував сина Байдена під час дебатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі