неділя, 11 листопада 2018 11:20

Трамп не приїхав вшановувати пам'ять загиблих у Першій світовій

Трамп не приїхав вшановувати пам'ять загиблих у Першій світовій
Президент Петро Порошенко не приїхав вшановувати пам'ять загиблих у Першій світовій. Фото: Високий Замок

Президент США Дональд Трамп не приїхав вшанувати загиблих американців під час Першої світової війни через погану погоду. Про це повідомляє Bloomberg.

Трамп мав взяти участь у церемонії покладання вінка в суботу на американському кладовищі та меморіалі за 100 кілометрів від Парижа. Однак його вертоліт не злетів через дощ.

Після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном в суботу, Трамп провів значну частину дня у резиденції посла США, де він зупинився на час заходів, присвячених 100-річчю закінчення Першої світової війни.

Скасування візиту викликало осуд критиків у США.

Водночас президент Франції та канцлер Німеччини Ангела Меркель взяли участь у історичній церемонії, присвяченій французько-німецькому примиренню після двох руйнівних світових воєн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дональд Трамп і Емануель Макрон обговорили фінансування НАТО і європейську безпеку

Обидва лідери відзначили "цінність французько-німецького примирення на службі Європи і світу". Меркель зазначила, що вона стала першим післявоєнним канцлером Німеччини, яка відвідала Комп'єн з президентом Франції.

До зустрічі з французьким лідером Трамп назвав "дуже образливою" пропозицію Макрона про створення європейських сил оборони. Макрон сказав, що президент США неправильно зрозумів його пропозицію, спрямовану на зменшення залежності Європи від Сполучених Штатів у питанні захисту. Трамп у Франції брав участь і меморіальних заходах із нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Трамп не приїхав вшановувати пам'ять загиблих у Першій світовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі