вівторок, 01 вересня 2020 17:13

Тихановська змінила свою позицію щодо Криму

Тихановська змінила свою позицію щодо Криму
Тихановська ще раз озвучила свою позицію щодо Криму. Фото: facebook.com

Колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що анексований Крим незаконно "відійшов до іншої держави". Про це вона сказала під час інтерв'ю литовському телеканалу LRT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До нас не потрібно вводити ніякі війська" - Тихановська

"Коли я була претендентом в кандидати, або кандидатом у президенти, я озвучувала позицію, яка в нас прийнята в Білорусі, що Крим de jure український, а de facto російський. Ми ж розуміємо, що існують міжнародні закони і що Крим відійшов іншій державі в протиріччі з цими законами. Але знову ж таки в нас завдання стоїть - розібратися з ситуацією в Білорусі, те, що хвилює наш народ, це нові, чесні вибори. Ситуація з Кримом дуже складна, і в білорусів різні погляди на це питання, і ми не хотіли б, щоб це питання якось роз'єднало нас", - сказала Тихановська.

Раніше екскандидатка у президенти Білорусі назвала Крим "юридично українським, але фактично російським". При цьому Тихановська зазначила, що вона як жінка - проти війни і переживає, що Україну втягнули в таке протистояння.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська змінила свою позицію щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі