середа, 20 жовтня 2021 12:47

Таліби прилетіли у Москву на перемовини

Таліби прилетіли у Москву на перемовини
В РФ "Талібан" залишається забороненою організацією. Фото: Reuters

Представники талібів прилетіли у Москву на зустріч з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Зустріч проходить в "Президент-готелі", передає ТАСС.

Делегацію очолив заступник голови тимчасового уряду Афганістану Абдул Салам Ханафі. До неї увійшло кілька міністрів. Серед них міністр закордонних справ Амір Хан Моттакі.

Посол РФ в Кабулі Дмитро Жирнов повідомив, що питання визнання уряду талібів не обговорюватимуть у московському форматі. Заявив, що "Талібан" не звертався до Кремля по військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація США зустрінеться з лідерами "Талібану"

МЗС РФ повідомило, що під час третього засідання планують обговорити перспективи розвитку військово-політичної обстановки в Афганістані та формування інклюзивного уряду. Обговорять запобігання гуманітарній кризі в Афганістані. Приймуть спільну заяву.

Росія запросить представників талібів на міжнародні переговори щодо Афганістану, які планує провести в Москві 20 жовтня.

Переговори відбудуться після саміту G20 щодо Афганістану 12 жовтня.

Останнім часом Москва почала співпрацювати з "Талібаном", але не визнала угруповання, яке заборонене в Росії як "терористичне". На відміну від країн Заходу, які поспішили евакуювати дипломатів після приходу талібів, Росія зберегла посольство в Кабулі.

Зараз ви читаєте новину «Таліби прилетіли у Москву на перемовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі