четвер, 01 вересня 2022 17:39

Штайнмаєр "наїхав" на РПЦ: "Бреше про Божу волю"

Штайнмаєр "наїхав" на РПЦ: "Бреше про Божу волю"
Російська православна церква бреше вірянам про війну Російської Федерації проти України, заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото: eastnews.ua

Російська православна церква бреше вірянам про війну Російської Федерації проти України й розпалює ненависть до інших народів.

Її керівництво замішане у воєнних злочинах з "тоталітарною ідеологією, замаскованою під теологію", і "жоден християнин, який ще має віру, розум і почуття, не зможе розпізнати в цьому волю Божу". Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на відкритті 11-ї асамблеї Всесвітньої ради церков у німецькому Карлсруе.

РПЦ, за його словами, вводять парафіян і всю церкву "у страшну, відверто антирелігійну й блюзнірську оману".

Штайнмаєр заявив, що патріарха РПЦ Кирило та його поплічники ведуть пропаганду проти вільних прав громадян іншої країни, "заявляючи про Божу волю для імперських мрій про диктатуру", і виправдовують війну РФ проти України – "проти своїх братів і сестер у вірі".

Німецький президент розповів про килимові бомбардування і точкові удари по житлових будинках, лікарнях, торгових центрах, вокзалах і скверах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піп російської церкви зрадів знущанням з українських полонених

"Це всі воєнні злочини, відкриті поглядам усього світу. Не можна мовчати – ми маємо голосно засудити це й присвятити себе гідності, свободі й безпеці українців. Скільки жінок, чоловіків і дітей в Україні стали жертвами через цю агітацію, ненависть і злочинне насильство? Сотні, тисячі, десятки тисяч, занадто багато", – сказав Штайнмаєр.

Він закликав вірян до спротиву зусиллям РПЦ. Також звернувся до присутніх на асамблеї представників цієї церкви й наголосив, що не можна розмірковувати про "наведення мостів, коли одна сторона руйнує контрфорси".

Президент ФРН заявив, що "всім потрібно чітко сказати, хто агресор, а хто жертва". Тому що "діалог, який обмежується благочестивими побажаннями й залишається туманним, у гіршому випадку стає сценою для виправдання та пропаганди".

Кабінет міністрів запровадив персональні санкції проти патріарха Російської православної церкви Кирила. Обмеження також наклали ще на сімох керівників РПЦ.

Активи підсанкційних заблокували, припинили транзит ресурсів, польоти й перевезення Україною. Зупинили виконання економічних і фінансових зобов'язань. Їм заборонена участь у приватизації та оренді держмайна, припинені культурні обміни й співробітництво.

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєр "наїхав" на РПЦ: "Бреше про Божу волю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі