середа, 02 серпня 2017 05:10

США висунули КНДР умову для переговорів

США висунули КНДР умову для переговорів
Державний секретар США Рекс Тіллерсон: ми готові до переговорів з КНДР. Фото: КП

Американська сторона готова сісти за стіл переговорів з представниками уряду Північної Кореї. Натомість Пхеньян повинен відмовиться від своїх ракетно-ядерних програм.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає Укрінформ.

"Ми намагаємося довести до північнокорейців, ми не ваш ворог, ми не є загрозою для вас. Але ви є неприйнятною загрозою для нас, і ми мусимо діяти у відповідь", - наголосив глава Держдепу.

"Ми хотіли би сісти й поспілкуватися з ними про майбутнє, яке забезпечить їм безпеку, якої вони прагнуть, а також економічне процвітання в майбутньому для Північної Кореї", - зауважив Тіллерсон.

Коментуючи висловлювання президента Трампа щодо китайської сторони, яка "не чинить впливу" на Північну Корею, держсекретар США зауважив, що мав з цього приводу розмову з главою Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея лякає США балістичними ракетами

"Ми не звинувачуємо китайську сторону в ситуації з Північною Кореєю, тільки КНДР винна в цій ситуації", - сказав глава американського держдепартаменту.

Минулого тижня правлячий режим КНДР запустив балістичну ракету в напрямку Японії, яка впала у море. Він також загрожував іншому союзнику США – Південній Кореї – знищити її. Крім того, Північна Корея неодноразово загрожувала ядерними ударами по самих Сполученим Штатам Америки.

Зараз ви читаєте новину «США висунули КНДР умову для переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі