середа, 02 червня 2021 09:19

США розподілять між країнами 80 млн доз Covid-вакцини

США розподілять між країнами 80 млн доз Covid-вакцини
Адміністрація Байдена зосередиться на справедливому розподілі доз препаратів. Фото: pixabay.com

На додаток до 60 млн доз вакцини AstraZeneca, якими США вирішили поділитися зі світом, адміністрація президента Джо Байдена ухвалила рішення відправити в бідні країни не менш як 20 млн доз вакцин Pfizer/BioNTech, Moderna та Johnson&Johnson.

Перелік держав, яким передадуть 80 млн доз Covid-вакцини, оголосять за два тижні. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Reuters. Найближчим часом розкриють також усі критерії та деталі процесу розподілу препаратів.

"Протягом наступних двох тижнів ми оголосимо про механізм, за допомогою якого поширюватимемо та продаватимемо ці вакцини", - сказав Блінкен.

За його словами, адміністрація Байдена зосередиться на справедливому розподілі доз Covid-препаратів, а не на прив'язці політичних ниток до процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва поділиться з Україною Covid-вакциною

На складах у США є приблизно 10 млн доз вакцини AstraZeneca, яку заборонили використовувати на території країни. Найближчим часом завершиться перевірка їхньої якості. Крім того, ще 50 млн доз перебувають на різних стадіях виробництва й можуть бути готові до відправлення у травні та червні.

У США ще не вирішили, в які країни експортують вакцини. До адміністрації президента Джо Байдена по допомогу вже звернулися Канада та Мексика.

Зараз ви читаєте новину «США розподілять між країнами 80 млн доз Covid-вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі