четвер, 24 березня 2022 11:40

США розробляють сценарії, якщо Росія застосує найпотужнішу зброю

США розробляють сценарії, якщо Росія застосує найпотужнішу зброю
УП Саміт НАТО: США розробляє сценарії, якщо Росія поширить війну і застосує найпотужнішу зброю

На позачерговому саміті НАТО серед головних питань розглянуть сценарії надзвичайних ситуацій.

Білий дім 28 лютого, через чотири дні після вторгнення РФ до України зібрав команду чиновниками з національної безпеки під назвою "Tiger Team", щоб розробити сценарії на випадок використання Росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї, повідомляє The New York Times".

США вивчає варіанти відповіді, якщо Путін ухвалить рішення атакувати конвої НАТО, які везуть зброю та допомогу в Україну, а також сценарії відповіді, якщо Росія поширить війну на інші країни, зокрема Молдову та Грузію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог готує хімічні атаки

Зазначається, що у Білому домі і НАТО сьогодні є усвідомлення, що Росія може звернутися до найпотужнішої зброї у своєму арсеналі, щоб вийти з глухого кута на фронті в Україні.

Раніше заступник посла Росії в ООН Дмитрій Полянський заявив, що Росія зберігає за собою право використовувати ядерну зброю, якщо країну "спровокує" НАТО.

Учора лідер США Джо Байден відправився у Європу, де проведе зустрічі з президентами різних держав. Мета – згуртувати міжнародне товариство для підтримки України та гарантувати серйозні економічні збитки Путіна за розв'язану війну, заявив Байден.

Зараз ви читаєте новину «США розробляють сценарії, якщо Росія застосує найпотужнішу зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі