неділя, 03 травня 2020 14:20

США посоромили Росію за непридатну і ще й платну гуманітарку

США посоромили Росію за непридатну і ще й платну гуманітарку
США розповіли про російську гуманітарку. Фото: DR

Росія виставила США рахунок за гуманітарку на $659,2 тис. На початку квітня на транспортному літаку Ан-124 "Руслан" відправляли, йдеться медичне обладнання, включаючи апарати вентиляції легенів і засоби індивідуального захисту. Але з частини вантажу там не було користі.

"За даними Американського агентства з надзвичайних ситуацій (FEMA) , РФ поставила до США 4 тис. промислових протигазів М-95, які повністю закривають обличчя, 15 тис. респіраторів, 80 тис. пакунків антисептика, 400 тис. різних предметів медичного одягу, включаючи захисні комбінезони. Крім того, у вантажі було 30 тис. рукавичок, при чому не лише хірургічні, але і гумові, які зазвичай використовують на кухні", – сказано в матеріалі ВВС.

"З апаратами вентиляції легенів були проблеми, бо вони розраховані на напругу 220 вольтів, а в мережах в США використовують напругу 110 вольтів", – зазначив представник агентства. Також додав , що промислові протигази М-95, надіслані російською стороною, "відповідають вимогам військових із захисту від хімічної і біологічної загрози", але не використовуються в медичних установах.
Постачальники були під санкціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боснія і Герцеговина не пустила військових медиків з РФ

У США вважають, що більшу вигоду від співпраці отримала Росія, тому що використовує це як міжнародний успіх у своїй пропаганді . А щонайменше дві російські структури, які брали участь у поставці вантажу, були в американському санкційному списку.

За гуманітарну допомогу, яку РФ відправила до США, за повідомленням Москви, американська сторона заплатила.

Зараз ви читаєте новину «США посоромили Росію за непридатну і ще й платну гуманітарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі