четвер, 09 травня 2019 03:05

США заручилися підтримкою Британії щодо "Північного потоку-2"

США заручилися підтримкою Британії щодо "Північного потоку-2"
Держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Великобританії. Фото: Голос Америки

США не дозволять Москві використовувати енергетику, щоб тиснути на Європу.

І разом з Британією будуть намагатися не допустити подальшого розширення проекту "Північний потік-2", повідомляє "Голос Америки".

"Після використання хімічної зброї в Солсбері ми, разом з іншими нашими союзниками, дали відсіч, ми карали Росію за допомогою чутливих санкцій. Ми хотіли, щоб світ знав: використання хімічної зброї неприпустимо, і наші країни, в яких цінується верховенство закону, цього не допустять", – заявив Держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Великобританії.

Лондон і Вашингтон вважають будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" "використанням енергії в якості важеля тиску на Європу".

Він підкреслив, що США та Великобританія не повинні допустити, щоб це відбувалося. Глава Держдепартаменту закликав британських союзників до тісної співпраці у цьому напрямку.

Помпео прибув в Лондон, щоб обговорити з міністром закордонних справ Джеремі Хантом і прем'єр-міністром Терезою Мей розвиток зв'язків між США і Великобританією після виходу королівства зі складу Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «США заручилися підтримкою Британії щодо "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі