пʼятниця, 15 квітня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

США не планують повертати оточенню Путіна заарештовані активи

США не планують повертати оточенню Путіна заарештовані активи
США готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням РФ від санкцій. Фото: pixabay.com

Майно російських олігархів, арештоване через санкції у зв'язку із розв'язанням Росією війни в Україні, навряд чи повернеться до попередніх власників.

Йдеться, зокрема, про вилучені в росіян із путінського оточення яхти, заявив радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джейк Салліван на засіданні Економічного клубу Вашингтона, передає Reuters.

"Наша мета не в тому, щоб повертати їх. Наша мета використовувати їх краще, ніж у такий спосіб", - наголосив Салліван, відповідаючи на запитання, чи збираються США повертати вилучені у бізнесменів РФ судна після закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосять про додаткове постачання зброї Україні на $750 млн

Водночас остаточно не вирішено питання про можливість використання вилученого майна для репарацій на користь України. За словами Саллівана, США готують нові заходи для боротьби з ухиленням РФ від санкцій.

"Протягом найближчих днів наша увага буде зосереджена на обході санкцій. Думаю, протягом наступного тижня-двох ми отримаємо деякі повідомлення, які визначать цілі, що намагаються сприяти цьому ухиленню як усередині Росії, так і за її межами", - сказав він.

Понад 10 суперяхт загальною вартістю близько $2,3 млрд було конфісковано або арештовано в європейських портах за останні шість тижнів у межах масштабних санкцій, запроваджених проти російських олігархів після вторгнення РФ в Україну.

Велика Британія застосувала санкції проти двох близьких бізнес-партнерів російського олігарха Романа Абрамовича. Їхні активи були заморожені в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «США не планують повертати оточенню Путіна заарештовані активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі