понеділок, 28 грудня 2020 08:00

США направлять мільйони на військові потреби України та протидію РФ

США направлять мільйони на військові потреби України та протидію РФ
Директор ЦРУ протягом 100 днів має надати звіт Конгресу стосовно корупційної діяльності крупних бізнесменів із РФ. Фото: Reuters

Дональд Трамп підписав бюджет США на 2021 рік, у якому на військові потреби Україні виділили $250 млн. На протидію Китаю направлять $300 млн, а на протидію впливу Росії та її спробам посіяти недовіру до демократичних інститутів у всьому світі - $290 млн.

Глава Білого дому затвердив сьогодні документ, обмежуючий можливість Мінторгу, Мін'юсту і NASA придбання у РФ, Китаю, КНДР та Ірану інформаційних систем у зв'язку з кіберзагрозами.

Крім того, в бюджеті прописується заборона на фінансування діяльності, яка може сприяти стратегічним цілям Росії, і загрожує інтересам американської нацбезпеки. Продовжується заборона на фінансування будь-якої діяльності з визнанням суверенітету Росії над окупованим українським Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Байдена матимемо План дій щодо членства в НАТО

Ще $20 млн спрямують на зміцнення демократії та громадянського суспільства у Центральній Європі, в тому числі на забезпечення прозорості, незалежних ЗМІ, верховенства закону, прав меншин і програм по боротьбі з антисемітизмом.

Директор ЦРУ протягом 100 днів має надати звіт Конгресу стосовно корупційної діяльності крупних бізнесменів із РФ, а також країн Європи, що підтримують російський уряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підписав бюджет США на 2021 рік, в якому прописана допомога американцям на $2,3 трлн

Сенат США затвердив оборонний бюджет США на 2021 фінансовий рік, у якому передбачені нові санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «США направлять мільйони на військові потреби України та протидію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі