четвер, 17 лютого 2022 02:32

Шольц і Байден обговорили ситуацію в Україні

Шольц і Байден обговорили ситуацію в Україні
Переговори Шольца і Байдена стосувалися України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц телефоном поспілкувався з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це заявив речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, пише Укрінформ.

Політики обмінялися думками щодо ситуації в Україні та навколо неї. Співрозмовники погодилися, що ситуація в регіоні залишається надзвичайно серйозною з огляду на нарощування російських військ поблизу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "прямо зараз" хоче НАТО без України і виконання Мінських угод

"Ризик військової агресії РФ проти України зберігається, тож потрібен найвищий рівень пильності - значного відведення російських військ поки що не спостерігається", - розповів Гебештрайт про зміст розмови.

Шольц поділився з президентом США враженнями від останніх поїздок до Києва та Москви. При цьому обидва лідери вітали заяви президента Росії Путіна про те, що дипломатичні зусилля слід продовжувати.

Речник уряду ФРН зауважив, важливо вступити в конструктивний діалог з питань європейської безпеки, виконати Мінські домовленості та - за підтримки Німеччини і Франції - досягти прогресу в Нормандському форматі.

"Ключ до цього лежить у Москві. Росія має зробити реальні кроки для деескалації", - підкреслюється у повідомленні.

У Берліні й Вашингтоні вкотре підтвердили: в разі подальшої військової агресії проти територіальної цілісності та суверенітету України Росію можуть очікувати надзвичайно серйозні наслідки.

Переговори канцлера Німеччини Олафа Шольца з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним у Москві тривали понад три години. Шольц попередив про тяжкі економічні і політичні наслідки у разі початку воєнних дій проти України.

Зараз ви читаєте новину «Шольц і Байден обговорили ситуацію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі