середа, 15 серпня 2018 08:17

ЗМІ заговорили про можливий ядерний конфлікт між Росією та США

ЗМІ заговорили про можливий ядерний конфлікт між Росією та США
Атака Росії на такі супутники може сприйматися США в якості сигналу початку ядерної війни. Фото: Укр Енерго

Між США і Росією, а також, з меншою ймовірністю, Китаєм, можливий ненавмисний ядерний конфлікт.

До таких висновків дійшло американське видання The National Interest.

В перерахованих країнах системи управління, відповідальні за командування, зв'язок, контроль і розвідку, які раніше відстежували виключно застосування противником ядерних балістичних ракет, в даний час здійснюють спостереження і за пусками неядерного зброї, пише журнал.

"До середини 1980-х років, наприклад, американські супутники раннього попередження використовувалися виключно для виявлення запуску ракет з ядерною зброєю. Сьогодні вони дозволяють здійснювати різні неядерні місії, наприклад, шляхом надання інформації про протиракетну оборону, пов'язаної з перехопленням звичайних балістичних ракет", - пише в журналі International Security Джеймс Актон з Фонду Карнегі за міжнародний мир (США).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію здивувала реакція Заходу на агресію в Україні - Волкер

Атака Росії на такі супутники може сприйматися США в якості сигналу початку ядерної війни.

"Росія, Китай і США, швидше за все, відмовляться від витрат на поділ своїх ядерних і неядерних систем управління і засобів. Системи протиракетної оборони стали звичайними об'єктами, проте атака на подібні комплекси все ще може інтерпретуватися як початок ядерної війни", - пише видання.

В суботу канцлер Німеччини Ангела Меркель і російський президент Владімір Путін обговорять економічні та геополітичні питання. Зокрема, вироблення спільних рішень щодо США через протекціонізм Дональда Трампа в торгівлі. І будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ заговорили про можливий ядерний конфлікт між Росією та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі