неділя, 15 березня 2020 01:37

Словенія розблокувала рух українцям, які застрягли на кордоні з Італією

Словенія розблокувала рух українцям, які застрягли на кордоні з Італією
Словенія розблокувала рух на кордоні з Італією. Фото: Gazetta

Словенія розблокувала рух транспортних засобів, які з близько сотнею українців направлялися з охопленої коронавірусом Італії додому.

"На кордоні Італії та Словенії були заблоковані українські перевізники. Два дні спілкування з колегами зі Словенії дали результат. Міністерство інфраструктури Республіки Словенія підтвердило, що перша група транспортних засобів перейшла італійсько-словенський кордон. Вантажівки та автобуси прямують до країни реєстрації транспортних засобів. Наразі формують колони по 15 авто та дозволяють транзитний проїзд. Наразі триває робота над загальним рішенням для транзитного транспорту в Шенгенській зоні", - написав у Facebook міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Раніше, як один із варіантів, розглядалася можливість доправлення цих українців додому літаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакомпанія "МАУ" різко підняла ціни на квитки за добу до закриття кордонів

Україна від 16 березня на два тижні закриє в'їзд до країни для громадян іноземних держав. Від 17 березня упродовж наступних двох тижнів будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного пасажирського сполучення.

Зараз ви читаєте новину «Словенія розблокувала рух українцям, які застрягли на кордоні з Італією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі