вівторок, 22 листопада 2022 16:26

Скандальний Орбан відреагував на критику за шарф з "Великою Угорщиною"

Скандальний Орбан відреагував на критику за шарф з "Великою Угорщиною"
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан на товариському футбольному матчі між збірними Угорщини і Греції у шарфі, на якому зображена карта так званої "Великої Угорщини". Фото: скріншот з відео

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на критику за шарф, в якому він прийшов на футбольний матч між збірними Угорщини та Греції.

Заявив, що "футбол – поза політикою". Про це написав у Facebook 22 листопада.

"Футбол - це не політика. Не вбачаймо те, чого немає. Збірна Угорщини - команда всіх угорців, де б вони не жили", – зазначив Орбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Угорщини полетів до Росії ‒ анонсує "важливу зустріч"

Зауважимо, що Орбан і члени його партії "Фідес" неодноразово виголошували реваншистські заяви з посяганнями на території сусідніх країн.

22 листопада Віктора Орбана сфотографували в шарфі, на якому була зображена "Велика Угорщина" — території колишнього королівства Угорщина до Першої світової війни. Зараз більшість цих територій входять до Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, Сербії та України. Після Першої світової Угорщині залишили лише близько 30% територій з тих, які вона мала до початку війни.

Міністерство закордонних справ України вже викликало угорського посла через шарф Орбана. Очікує на офіційні вибачення угорської сторони та спростування зазіхань на територіальну цілісність України.

МЗС Румунії передало послу Угорщини у Бухаресті "тверде несхвалення" вчинку Орбана.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний Орбан відреагував на критику за шарф з "Великою Угорщиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі