вівторок, 23 квітня 2024 22:57

Сенат США розгляне законопроєкт про допомогу Україні за скороченою процедурою

Сенат США розгляне законопроєкт про допомогу Україні за скороченою процедурою
Законопроєкт про допомогу Україні розглянуть за скороченою процедурою. Фото: armyinform

Сенат Сполучених Штатів підтримав скорочену процедуру розгляду пакетів про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Відтак законопроєкт обговорюватимуть не більше 30 годин з обмеженим часом для кожного сенатора. Про це стало відомо із трансляції голосування Сенату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці затягують відновлення допомоги Україні - ЗМІ

Таке рішення підтримали 80 сенаторів (при необхідних 60), "проти" проголосувало - 19.

Сенатор-республіканець Майк Лі, який неодноразово виступав проти допомоги Україні, вніс поправку, яка мала заблокувати зусилля лідера демократів Чака Шумера провести розгляд законопроєкту H.R.815 без внесення поправок. Ініціативу сенатора Лі підтримали лише 46 законодавців зі 100 мандатної палати, яка не пройшла.

Далі сенатори проголосували за припинення дебатів по законопроєкту H.R.815. Для ухвалення цієї норми, за процедурою, необхідно було зібрати щонайменше 60 голосів. Таким чином, припинення дебатів підтримали 80 законодавців, і лише 19 виступили проти.

Це відкрило шлях для винесення законодавчої ініціативи із зовнішньою допомогою на загальне голосування за спрощеною процедурою, проведення якого очікується пізніше.

20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні. Його підтримали 310 конгресменів. Проти - 112. Далі законопроєкт має підтримати Сенат та схвалити президент Джо Байден.

Документом передбачено виділення понад $60 млрд. Третина пакету - на поповнення арсеналів США, а пряма фінансова допомога - як кредит.

Постачання американської військової допомоги Україні почнеться "одразу ж" після того, як відповідне додаткове фінансування схвалить Конгрес Сполучених Штатів.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США розгляне законопроєкт про допомогу Україні за скороченою процедурою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі