пʼятниця, 25 вересня 2020 15:52

Найбагатший чоловік країни заробив статки на мінеральній воді

Найбагатший чоловік країни заробив статки на мінеральній воді
Жонґ Шаншан / Reuters

Новим найбагатшим жителем Китаю став власник компанії мінеральної води Nongfu Spring Жонґ Шаншан.

Шаншан випередив співзасновника холдингу Alibaba, власника популярного інтернет-магазину AliExpress, Джека Ма. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбагатшу жінку світу за версією Bloomberg

Згідно з даними Bloomberg Billionaires index, досі Шаншан займав 3-тє місце в рейтингу найбагатших китайців. Його статки оцінюють в $58,7 млрд. Багатство Джека Ма - $56,7 млрд.

Жонґ зробив статки на мінеральній воді. Нещодавно купив контрольний пакет акцій в компанії, яка виготовляє щеплення проти коронавірусу, Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise. Акції активно ростуть. Завдяки цьому за місяць заробив близько $20 млрд. У співпраці з двома університетами фармацевтична фірма працює над щепленням від Covid-19.

Попри ріст статків Шаншана через вдалі інвестиції, він не найбагатшa людинa в Азії. Ним залишається індійський телекомунікаційний магнат Мукеша Амбані. У списку найбагатших людей планети Шаншан займає 17-ту позицію.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатший чоловік країни заробив статки на мінеральній воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі