неділя, 22 листопада 2020 09:36

Саміт G20: Китай висунув ідеї боротьби з коронавірусом

Саміт G20: Китай висунув ідеї боротьби з коронавірусом
G20 повинна використовувати роль цифрової економіки. Фото: pixabay

Від коронавірусу необхідно створити глобальний "брандмауер".

Також є ряд пропозицій від Китаю щодо відновлення економічного зростання, повідомляє Xinhua.

Голова КНР Сі Цзіньпін на саміті G20 заявив, що потрібно взяти хворобу під контроль у себе вдома і на цій основі зміцнити обміни і співробітництво, щоб допомогти нужденним країнам. Китай закликає до підтримки ВООЗ в мобілізації та консолідації ресурсів, а також справедливому та ефективному розподілі вакцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп перервав участь у саміті G20 заради партії в гольф

"Нам необхідно знизити тарифи і бар'єри, а також вивчити можливість лібералізації торгівлі основними предметами медичного призначення. Нам необхідно і далі узгоджувати політику і стандарти, а також створювати "експрес-коридори" для сприяння впорядкованого потоку людей", - зазначив він.

За його словами, G20 повинна використовувати роль цифрової економіки.

"Ми могли б створити сприятливе середовище для розвитку цифрової економіки, активізувати співпрацю в області безпеки даних, зміцнити цифрову інфраструктуру і надавати рівні умови науково-технічним підприємствам всіх країн", - вважає голова КНР.

Голова правління альянсу GAVI Нгозі Оконджо-Івеала закликала лідерів G20 використати свої можливості, щоб зібрати 5 млрд доларів на забезпечення COVID-вакцинами бідні країни.

Зараз ви читаєте новину «Саміт G20: Китай висунув ідеї боротьби з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі