середа, 10 листопада 2021 16:55

Шахрай заблокував сторінку гендиректора Instagram: подробиці

Шахрай заблокував сторінку гендиректора Instagram: подробиці
Шахрай заздалегідь опублікував в інтернеті фальшивий некролог і надав його як офіційне підтвердження смерті. Фото: pixabay.com

Instagram тимчасово заблокував обліковий запис генерального директора соцмережі Адама Моссері через шахрая, який повідомив у техпідтримку про його смерть.

Акаунт Моссері у вересні заблокували за допомогою встановлення пам'ятного статусу, пише VICE.

"Завдяки цій функції можна повідомити модераторам соцмережі про смерть власника облікового запису. У відповідь вони блокують можливість входити до акаунту та змінювати вже завантажені дописи", - йдеться у повідомленні.

Щоб встановити пам'ятний статус, потрібно надіслати модераторам свідоцтво про смерть. Шахрай, підписаний як @Syenrai, заздалегідь опублікував в інтернеті фальшивий некролог і надав його як офіційне підтвердження. Служба підтримки зіставила фото, ім'я та дату народження у некролозі та обліковому записі, у них не виникло сумнівів перед блокуванням.

Шахрай в усьому зізнався та показав електронні листи спілкування з підтримкою Instagram, а також скріншот заблокованого акаунту. Доступ до сторінки гендиректора оперативно відновили, але, за словами шахрая, в інших випадках процес відновлення затягується на значно довший час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі розсекретили новий дизайн iPhone 14

28 жовтня розпочався ребрендинг компанії Facebook. Відтепер вона має назву Meta. Meta продовжить працювати над соцмережею Facebook, сервісами Instagram і WhatsApp. Про намір перейменувати компанію Facebook стало відомо 19 жовтня. Ребрендинг є частиною зусиль Facebook, спрямованих на те, щоб відмовитися від репутації компанії з соціальних мереж.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай заблокував сторінку гендиректора Instagram: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі