пʼятниця, 06 квітня 2018 12:33

З Пучдемона зняли звинувачення

З  Пучдемона зняли звинувачення
Пучдемон не має права залишати територію Німеччини.

Німецький суд постановив, що іспанське слідство не зможе пред'явити екс-голові уряду Каталонії Карлесу Пучдемону звинувачення у "підбурюванні до бунту".

"Якщо Пучдемон буде виданий Іспанії, то іспанське слідство не зможе пред'явити йому звинувачення у "підбурюванні до бунту", - сказала представник Вищого земельного суду Шлезвіга-Гольштейну Фрауке Хольмер.

Ця стаття була відхилена німецьким судом як підстава для екстрадиції, пише Neue Osnabrücker Zeitung.

Зараз розгляд справи судом завершено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Берліна вийшли прихильники Пучдемона

Генеральна прокуратура Німеччини підтримує екстрадицію Пучдемона. Однак, після розгляду справи у суді, остаточне рішення ще не прийняте, пише Spiegel.

"Вищий суд землі Шлезвіг-Гольштейн за запитом прокуратури сьогодні виніс рішення про арешт з метою подальшої екстрадиції", - записано у прес-релізі суду.

Однак, Пучдемон може бути випущений з німецької в'язниці на час розгляду запиту про екстрадицію під заставу в розмірі 75 тисяч євро, пише rian.com.

Також представник Вищого земельного суду Шлезвіга-Гольштейну Фрауке Хольмер повідомила, що Пучдемон не має права залишати територію Німеччини без дозволу німецької прокуратури.

Екс-главу уряду Каталонії затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунули звинувачення в організації повстання і розтраті державних коштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «З Пучдемона зняли звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі