пʼятниця, 28 жовтня 2022 13:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія намагається заморозити бойові дії в Україні – президент Польщі

Росія намагається заморозити бойові дії в Україні – президент Польщі
Польський лідер Анджей Дуда зауважив, що діалог з Росією не можна вести. Фото: facebook.com/andrzejduda

Президент Польщі Анджея Дуда вважає, що Росія намагається заморозити бойові дії в Україні.

Саме тому Кремль використовує тактику залякування ядерною зброєю та "брудною бомбою", бо зазнає поразки на полі бою. Таку думку Дуда висловив під час пресконференції, пише "РБК-Україна".

Польський лідер називає дзвінки російського міністра оборони Сергія Шойгу західним колегам "спробою Москви заморозити війну за всяку ціну".

За його словами, подібні погрози Москви є елементом їхньої тактики та спробами залякати країни, аби змусити їх припинити підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден прокоментував заяви Путіна щодо ядерного удару

"За задумом Москви, це має призвести до припинення військової допомоги Україні з боку Заходу, країн НАТО, оскільки вона загалом програє цю війну. Україна поступово відновлює контроль на своїх кордонах, визнаних міжнародним правом", - наголосив Дуда.

Він зауважив, що діалог з Росією не можна вести поки вона не почне дотримуватися норм міжнародного права, тобто поки не залишить територію України.

Дуда наголосив, що допомогу Україні необхідно продовжувати, попри шантаж Москви.

З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін погрожує ядерною зброєю. Щоразу він згадує можливість ядерного удару у своїх заявах.

27 жовтня на форумі "Валадаї" диктатор заявив, що "ядерний удар по Україні" не потрібен. Натомість вкотре звинуватив Київ у створенні "брудної бомби".

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається заморозити бойові дії в Україні – президент Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі