субота, 27 червня 2020 15:44

Росія пропонувала нагороду афганським бойовикам за вбивство військових США

Росія пропонувала нагороду афганським бойовикам за вбивство військових США
Росія платила афганським бойовикам за вбивство солдатів США. Фото: REUTERS.

Представники американської розвідки з'ясували, що російський підрозділ військової розвідки таємно пропонував винагороду пов'язаним з Талібаном бойовикам за вбивство коаліційних сил в Афганістані. А такоє за нанесення ударів по американських військах.

Зокрема, кілька місяців тому Сполучені Штати дійшли висновку, що російський підрозділ, пов'язаний із замахами на вбивство та іншими таємними операціями в Європі, спрямованими на дестабілізацію Заходу або помсту перебіжчикам, таємно пропонував винагороду за успішні атаки в минулому році, передає газета The New York Times.

Дані про причетність Росії до вбивства американських військових отримали з допитів афганських бойовиків і злочинців, .Вони, як вважають, отримали певні суми винагород. Двадцять американців загинули в боях в Афганістані в 2019-му. Але досі не відомо, за які вбивства РФ виплачувала гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Афганістані побільшає українських військових

Інформації передали Дональду Трампу. Рада національної безпеки Білого дому обговорила цю проблему на міжвідомчій нараді в кінці березня. Чиновники розробили кілька потенційних варіантів відповіді. Починаючи з подачі дипломатичної скарги в Москву і закінчуючи серією нових санкцій, але жодних кроків поки не вжили.

Операція стимулювання вбивства американських та інших військовослужбовців НАТО стала б значною і провокаційною ескалацією того, що американські та афганські офіційні особи називають російською підтримкою талібів. Це був би перший випадок, коли російський шпигунський підрозділ, організував напади на західні війська.

Прес-секретар президента Росії Дмитрій Пєсков заявив, що в Кремлі не знають про ці звинувачення.

"Якщо хтось їх пред'явить, ми відповімо", - сказав він.

Росія фінансує афганських бойовиків, але заявляє, що цього ніхто не доведе. Афганські чиновники закликали Москву припинити підтримку Талібану , оскільки його бойовики активізуються по всій країні, отримавши російську зброю.

Зараз ви читаєте новину «Росія пропонувала нагороду афганським бойовикам за вбивство військових США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі