четвер, 16 липня 2020 23:09

Росія намагається викрасти інформацію про вакцину від Covid-19

Росія намагається викрасти інформацію про вакцину від Covid-19
Росію звинуватили у підтримці хакерів. Фото: REUTERS

Хакери, яких підтримують спецслужби Росії, намагаються викрасти дані про дослідження вакцини і лікування Covid-19 з академічних і фармацевтичних установ у всьому світі. У цьому РФ звинуватили Велика Британія, США та Канада.

Відповідну скоординовану заяву оприлюднив британський Національний центр кібербезпеки (NCSC), передає Reuters.

Хакерські атаки приписують групі APT29, також відомій як Cozy Bear. Припускають, що вона могла діяти у складі російських спецслужб.

Директор з операцій NCSC Пол Чічестер заявив, що Центр засуджує ці "бридкі напади на тих, хто виконує життєво важливу роботу по боротьбі з пандемією коронавірусу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки вакцин розробляють і коли буде результат - у ВООЗ виступили з новою заявою

Канадський центр розвідки сигналів і кіберзагроз рекомендував установам, які займаються розробкою вакцин, вжити заходи, щоб захистити себе від російських хакерів.

Заяву Канади, США і Великої Британії підтримав також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна протягом багатьох років переживає російські кібератаки та наполягає, що міжнародне право повністю застосовується до кіберпростору. Порушення не повинні залишатися безкарними", — наголосив Кулеба.

Водночас Кремль заперечує звинувачення у хакерських атаках.

16 липня влада Великої Британії також вперше офіційно звинуватила Росію у намаганні втрутитися у британські парламентські вибори у 2019 році.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається викрасти інформацію про вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі