понеділок, 31 серпня 2020 16:10

Російську вакцину випробують на венесуельцях

Російську вакцину випробують на венесуельцях
Узурпатор Ніколас Мадуро / Getty Images

Диктатор Ніколас Мадуро закликав венесуельців записуватися у волонтери, щоб випробувати на собі російську вакцину проти коронавірусу.

Росія першою в світі заявила 11 серпня, що винайшла вакцину проти Covid-19. Але в міжнародних експертів великі сумніви, що вона безпечна і пройшла необхідні випробування. Нелегітимна влада в Каракасі, яка отримує мільярди доларів допомоги від Москви, заявила, що проведе необхідні випробування на своїх жителях. Про це пише ВВС.

"Перший, хто випробує на собі вакцину, буду я. Планую показати особистий приклад", - заявив Мадуро.

Російські вчені заявили, що ранні випробування вакцини були успішні. Хоча не було проведено широкого випробування за участі тисяч піддослідних, щоб пройшла остаточне схвалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" розповіли нову версію перебування в Білорусі

"10 днів тому Венесуела запропонувала Росії 500 перших добровольців для випробування", - заявив нелегітимний міністр охорони Венесуели Карлос Альварадо.

Невизнана Україною влада в Каракасі заявила, що запропонувала теж китайцям і кубинцям присилати свої вакцини для випробування.

Усі країни ЄС, США та практично всі держави обох Америк, а також Україна визнають президентом спікера парламенту Хуана Гуайдо. Національна асамблея - єдиний орган влади, який контролює опозиція. 11 січня 2019-го парламент оголосив виконувачем обов'язки президента Гуайдо, а Мадуро узурпатором.

У Венесуелі зафіксовано майже 50 тис. випадків коронавірусу та 381 смерть від хвороби - значно менше, ніж в інших країнах регіону. Проте епідеміологи кажуть, що цифра ні про що не говорить, адже в країні практично не тестують на Covid-19. Влада узурпатора Мадуро стигматизує і звинувачує хворих у тому, що вони повернулися з-за кордону та поширюють вірус.

У Венесуелі скрутна економічна ситуація, тож багато жителів емігрували в сусідні країни чи їздять туди на заробітки.

Зараз ви читаєте новину «Російську вакцину випробують на венесуельцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі