понеділок, 08 жовтня 2018 18:11

Російські хакери атакували кіберпростір Латвії

Російські хакери атакували кіберпростір Латвії
Росіяни здійснювали атаки проти держустанов Латвії

Латвійське Бюро із захисту Конституції заявило, що протягом 2018 року ГРУ РФ здійснило кілька кібератак проти держустанов, пов'язаних з оборонним сектором та МЗС країни. Приватні підприємства та ЗМІ теж зазнали шкоди.

Напади на латвійський кіберпростір робила та ж група російських хакерів, яку раніше звинуватили в атаках Великобританія, Нідерланди, Бельгія, пише Delfi.

ГРУ РФ використалу фішинговий метод зараження системи. Працівники управління розіслали на електронні адреси латвійських чиновників листи зі шпигунською програмою. Коли такий лист відкривають, програма заражає комп'ютер і дає доступ до файлів, які на ньому зберігаються. З інформаційної системи державних органів Латвії хакери намагалися скачати листування працівників і документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великобританія пообіцяла завдати кібератаки по РФ

"Спроб втрутитися в латвійські парламентські вибори, які відбулися 6 жовтня 2018 року російські спецслужби не робили", - заявили в Бюро.

Російські хакери викрали конфіденційний дипломатичний звіт щодо України з Міністерства закордонних справ Бельгії 2014-го. Зробили це ті ж росіяни, які хотіли вчинити кібератаку проти Організації з заборони хімічної зброї в Гаазі (ОЗХЗ), Нідерланди.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери атакували кіберпростір Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі