пʼятниця, 02 квітня 2021 17:28

Народився перший у світі хлопчик із 3 пенісами

Народився перший у світі хлопчик із 3 пенісами
В Іраку народився хлопчик із рідкісною аномалією / Getty Images

В Іраку народився хлопчик із 3 пенісами. Медики неподалік Мосула вважають, що це перший документально засвідчений випадок так званої тріфалії - коли в когось 3 пеніси.

Тільки 1 був справний, тому 2 інших, прикріплені до справжнього і нижньої частини мошонки, видалили хірурги. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна тварина: знайшли черепаху вражаючого кольору

Лікарі кажуть, що в 1 випадку на 5-6 млн народжується хлопчик із більш ніж одним пенісом. У світі зареєстровано близько 100 випадків діфалії. Тобто, коли у когось 2 пеніси. Але іракський хлопчик вважається першим, у кого було 3. Батьки помістили його в лікарню через пухлину мошонки, але лікарі швидко помітили у нього 2 зайві члени.

Вони досліджували, чи була дитина під впливом наркотиків під час вагітності, чи мала інші генетичні сімейні аномалії, але ні того, ні іншого не виявили.

За словами доктора Шакіра Саліма Джабал, лікарі вирішили, що операція - найкращий варіант. За рік після операції у дитини не виявлено жодних проблем.

У деяких випадках хлопчики могли мочитися і вивергати сім'я з обох пенісів, але у випадку з іракським хлопчиком додаткові пеніси були нефункційними, що робило операцію менш складною.

Дифалію або вроджене подвоєння статевого члена вперше зафіксував у 1609 році швейцарський лікар Йоганн Веккер. Відтоді зареєстровано близько 100 схожих випадків. Іноді чоловік може вести нормальне статеве життя з цією патологією.

Зараз ви читаєте новину «Народився перший у світі хлопчик із 3 пенісами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі