середа, 22 липня 2020 18:06

Рекламу Трампа проілюстрували знімком з українського Майдану

Рекламу Трампа проілюстрували знімком з українського Майдану
У політичній рекламі Трампа використали фото з Євромайдану. Фото: Reuters

У соціальних мережах з'явилася політична реклама американського президента Дональда Трампа. У ній був використаний знімок заворушень під час Революції гідності в Україні 2014 року.

Фотографію поширили на Facebook-сторінці "Євангелісти за Трампа" (Evangelists for Trump), пише українська служба BBC.

Зокрема, у рекламному дописі був розміщений фотоколаж. На першому знімку Трамп спілкується з американськими гвардійцями. На другій світлині зображено сутичку протестувальників і правоохоронців на Майдані. Таким чином проілюстровані "хаос і насильство" - на противагу громадській безпеці, яку готовий забезпечити чинний американський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Трампа показав карту України без Криму

Якщо відкрити Бібліотеку реклами Facebook, то можна побачити, що публікація була розміщена у вівторок, 21 липня. Також вказано, що рекламу оплатили з рахунку організації Donald J. Trump for President, INC.

Вартість публікації обійшлася менше за $100, а потенційно допис міг би охопити мільйон користувачів. Проте вказується, що демонстрація реклами наразі неактивна.

Окремі користувачі соцмереж звернули увагу на цю рекламу. Зокрема, оригінал фотографії, датованої 18 лютого 2014 року, знайшов на Вікіпедії співзасновник компанії AccountableTech та колишній речник Ґілларі Клінтон - Джессі Леріх.

"Оголошення Трампа, що попереджає про хаос і насильство, зображує напад протестувальників на поліцію… проте це фото 2014 року з Києва, коли головорізи Януковича придушували демократичний спротив", - написав він.

Зазначимо, що Леріх оприлюднив скріншот реклами вже зі сторінки самого Трампа. Ця реклама була розміщена випадково чи з якою іншою метою - незрозуміло.

У книзі мемуарів Джона Болтона, який був військовим радником Трампа, згадується причина, з якої президент США зупинив військову допомогу Україні. Зокрема, Трамп начебто хотів отримати від української влади компромат на своїх політичних суперників.

Зазначимо, попередньо вибори президента США відбудуться у листопаді 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Рекламу Трампа проілюстрували знімком з українського Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі