понеділок, 05 листопада 2018 18:20

Розповіли, як наступники Меркель ставитимуться до Росії

На початку грудня Ангела Меркель залишить посаду глави Християнсько-демократичного союзу. Найвищі шанси очолити партію, що входить до керівної коаліції в Німеччині, мають троє кандидатів. Це генеральна секретарка ХДС Аннеґрет Крамп-Карренбауер, екс-очільник фракції консерваторів Фрідріх Мерц та міністр охорони здоров'я Єнс Шпан.

Як можливі наступники Меркель ставитимуться до Росії та Володимира Путіна, розповідає Deutsche Welle.

Автор: Європейська правда
  Єнс Шпан, Фрідріх Мерц та Аннеґрет Крамп-Карренбауер. Їх вважають найімовірнішими наступниками Ангели Меркель на посаді глави Християнсько-демократичного союзу.
Єнс Шпан, Фрідріх Мерц та Аннеґрет Крамп-Карренбауер. Їх вважають найімовірнішими наступниками Ангели Меркель на посаді глави Християнсько-демократичного союзу.

Аннеґрет Крамп-Карренбауер у своїх висловлюваннях про Росію повторює позицію Ангели Меркель. Вона ставитиметься до Путіна із застереженням через анексію Криму та російську агресію щодо України.

Фрідріх Мерц вважає демократії Заходу найголовнішими союзниками Німеччини. Він – прихильник озброєння і друг НАТО. Бачить у Росії стратегічного супротивника. Російського президента вважає серйозним ризиком для Заходу. Але при цьому дотримується думки, що Захід недостатньо брав до уваги чутливі для Росії аргументи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Показала, що про Україну не забули" - експерт про візит Меркель до Києва

У Єнса Шпана жорстка риторика щодо РФ. "Подивіться на Росію або на ісламістський тероризм. У нашому регіоні стає небезпечніше", – цитує його Deutsche Welle. Шпан неодноразово закидав соціал-демократам і лівим у Бундестазі прихильність до Путіна. Але він поки не говорив, якими, на його думку, мають бути відносини з Росією.

Німеччина буде виступати за продовження санкцій проти Росії, накладених через її агресію на території України. На цьому наголосила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу з президентом Петром Порошенком у Києві. Меркель відвідала Київ 1 листопада вперше за 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як наступники Меркель ставитимуться до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі