понеділок, 17 січня 2011 09:15

"Соціальна мережа" стала тріумфатором "Золотого глобусу"

"Соціальна мережа" стала тріумфатором "Золотого глобусу"

У Беверлі-Хіллз в неділю, 16 січня, пройшла 68-а церемонія вручення кінопремій "Золотий глобус". Нагороди традиційно присуджувалися кінофільмам і телесеріалам в категоріях "драма" і "мюзикл або комедія" роздільно.

Кращим фільмом року в драматичному жанрі за версією організатора церемонії, Голлівудської асоціації іноземної преси, стала "Соціальна мережа" (Social Network) Девіда Фінчера. Конкуренцію в цій номінації "Соціальній мережі" склали картини "Король каже!" (The King's Speech), "Початок" (Inception), "Чорний лебідь" (Black Swan) і "Боєць" (The Fighter).

Крім того, Фінчеру дісталася нагорода за кращу режисуру. Також "Золотим глобусом" була відзначена робота сценариста фільму, Аарона Соркіна, і Трента з Nine Inch Nails і Аттікуса Росса, які написали саундтрек до "Соцмережі".

Комедією року стали "Діти в порядку" (The Kids Are All Right) американського режисера Лізи Холоденко.

"Золотий глобус" кращій актрисі в картині драматичного жанру дістався Наталі Портман за роль балерини у фільмі "Чорний лебідь". Драматичним актором року став Колін Ферт. Він заслужив нагороду роллю у фільмі "Король каже!".

У номінації "Краща актриса, яка зіграла у мюзиклі або комедії" перемогла Аннет Бенінг за роль у фільмі "Діти в порядку". У відповідній чоловічій номінації премія дісталася Полу Джіаматті за роль у стрічці "Версія Барні" (Barney's Version). Зазначимо, що в цій номінації двічі був представлений Джонні Депп за роль у новій "Алісі" (Alice in Wonderland) і трилері "Турист" (The Tourist).

Кращим актором другого плану став Крістіан Бейл, а кращою актрисою другого плану визнали Мелісу Лео. Обидва вони отримали нагороди за ролі в картині "Боєць".

Російський фільм "Край" Олексія Учителя поступився у номінації "Краща іноземна картина" данській стрічці "Haevnen". Мультфільм "Історія іграшок: Велика втеча" визнаний кращою анімаційною роботою.

Кращим повнометражним телесеріалом в драматичному жанрі визнана "Підпільна імперія" (Boardwalk Empire). Стів Бушемі, який зіграв в "Підпільній імперії" роль Накі Томпсона, став кращим серіальним актором. Актрисою року в повнометражному драматичному серіалі стала Кеті Сагал, котра зіграла в "Дітях Aнархіі" (Sons of Anarchy).

Аль Пачіно був відзначений як кращий актор в міні-серіалі за роль Джека "Доктор Смерть" Кеворкяна в серіалі "Ви не знаєте Джека" (You Don't Know Jack). Комедійним серіалом року були визнані "Лузери" (Glee).

Почесний "Золотий глобус" за видатний внесок у розвиток індустрії розваг дістався, як і повідомлялося в листопаді 2010 року, Роберту де Ніро.

Церемонію вручення "Золотих глобусів" вів, як і минулого року, комік Ріккі Джервейс.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Соціальна мережа" стала тріумфатором "Золотого глобусу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі