пʼятниця, 11 листопада 2022 18:11

Путін готує чистки в міноборони РФ – оглядач

Путін готує чистки в міноборони РФ – оглядач
Міністра оборони РФ Сергія Шойгу можуть звинуватити у провалі вторгнення. Фото: eastnews.ua

Наступного року російський президент Володимир Путін проведе чистку в міністерстві оборони.

Міністра Сергія Шойгу звинуватять у провалі вторгнення в Україну. На нього чекає судовий процес, каже військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Ознакою цієї підготовки стало зупинення держпрограми виробництва зброї, на яку протягом 10 років було виділено 20 трильйонів рублів. Результатом же цієї масштабної програми стало цілковите фіаско російської армії в Україні. Кумедно, але згідно з цією програмою до 2020-го в російських військах частка сучасного озброєння мала зрости до 70%. І Сергій Шойгу 20 січня 2022 року повідомляв, що частка сучасної зброї в російських військах становить 71,2 відсотка", – написав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Темп не падає" – Генштаб оновив дані про втрати росіян в Україні

Російська армія вдерлася в Україну на старій техніці й з паперовими картами. До кінця весни окупанти пересіли на танки Т-62, які не випускають з 1975 року. Тепер росіяни використовують озброєння епохи Другої світової війни, зокрема гаубиці Д-1.

"Нинішнє припинення держпрограми – це лише один з етапів не просто риття під Шойгу, але й під весь генералітет, що годувався з розпилів на цій програмі. І хоча Путін із цих розпилів мав частку й суттєву, але "царя" ніхто не звинувачуватиме. А ось вівцею на заслання буде саме Шойгу. Якщо, звісно, не випередить своїх "обвинувачів", – додав оглядач.

Російська Федерація може зіткнутися з тривалвшою і глибокою рецесією в міру посилення впливу санкцій Сполучених Штатів Америки та Європи. Найбільший удар припаде по галузях, на які роками спиралася російська економіка, повідомляв Bloomberg.

Наростає конфлікт серед військового керівництва РФ.

Влада в Росії стрімко переходить до рук кримінально-терористичного угрупування. Cилові функції делегували кадировським загонам і пригожинським зекам.

Зараз ви читаєте новину «Путін готує чистки в міноборони РФ – оглядач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі