пʼятниця, 26 січня 2018 05:26

Проти сучасної армії російська виглядає небоєздатною - політолог

Проти сучасної армії російська виглядає небоєздатною - політолог
Ізраїльський політолог Авраам Шмулевич: "Ще є такий механізм, коли втрати не реєструються, а зарплату загиблого найманця отримує його начальство. У Росії цю інформацію контролює ФСБ"

Операція в Сирії показала повну недієздатність російської армії. Єдине, що тримає її на плаву, - конфлікт з Україною.

Про це розповів ізраїльський політолог Авраам Шмулевич.

"У Росії застарілі літаки, відсоток застосування високоточної зброї, сучасних бомб або ракет мізерний, навіть менше, ніж під час війни з Грузією, де було 8%. Під час "Бурі в пустелі", більш ніж за десять років до війни РФ проти Грузії, у американців високоточних сучасних бомб і ракет було під 90%. Але Україна тримає репутацію Росії. Саме українське військово-політичне керівництво постійно розповідає про військову силу Росії, мовляв, вона така страшна. А в РФ така потужна авіація, що українці навіть війну не оголошують, інакше Росія цю авіацію застосує", - сказав Шмулевич "Апострофу".

Політолог вважає, що РФ програє перед арміями Ізраїлю чи США.

"Реально ж проти сучасної армії, наприклад, Ізраїлю або США, збройні сили РФ небоєздатні. Та й проти України, яка все робить, щоб не модернізувати свою армію, теж не все вийшло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни запідозрили Білорусь у махінаціях з українським сиром

Свої втрати в Сирії Росія приховує. Влада здійснює тиск на родичів загиблих залдля нерозголошення інформації.

"У РФ, відповідно до закону, втрати є військовою таємницею, заборонено їх публікувати. Крім того, діють так звані приватні військові компанії, що дозволяють змінювати приналежність солдатів з державних на приватних найманців. Ще є такий механізм, коли втрати не реєструються, а зарплату загиблого найманця отримує його начальство. У Росії цю інформацію контролює ФСБ. Чиниться тиск на родичів убитих, щоб вони тримали язик за зубами. Допомагає приховувати втрати і те, що багато найманців часто не з великих міст, а з провінції, де інформацію приховати легше".

На російські війська у Сирії чекає партизанська війна із повстанцями і тривалий процес врегулювання внутрішньої ситуації, розповів "Апостроф" експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Зараз ви читаєте новину «Проти сучасної армії російська виглядає небоєздатною - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі