неділя, 11 квітня 2021 21:54

Протести в Ірландії: британська розвідка буде допомагати у боротьбі із заворушеннями

Протести в Ірландії: британська розвідка буде допомагати у боротьбі із заворушеннями
Сутички груп лоялістів з поліцією і націоналістами тривають понад тиждень. Фото Reuters

Уряд Великобританії направив в Північну Ірландію розвідку і військових, які повинні допомогти запобігти масові заворушення, що охопили кілька міст, у тому числі і Белфаст.

Сутички груп лоялістів з поліцією і націоналістами тривають понад тиждень. Про це повідомляє Sunday Mirror з посиланням на власні джерела.

Видання зазначає, що на думку служби контррозвідки MI5 і військової розвідки, що сутички можуть перерости в зіткнення воєнізованих добровольчих груп націоналістів і лоялістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час заворушень в Ірландії постраждали десятки поліцейських

Координувати дії розвідки та військових робоча група зі складу Полку спеціальної розвідки армії Британії, що займається проведенням таємних розвідувальних операцій. Її завданням буде виявлення лідерів угруповань, причетних до насильства.

В кінці березня в Північній Ірландії спалахнули заворушення. Правоохоронці заявляють про саме жорстке насилля за останні роки. В результаті заворушень постраждали вже понад 70 правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Ірландії: британська розвідка буде допомагати у боротьбі із заворушеннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі