неділя, 01 листопада 2020 17:56

Протести в Грузії: опозиція пішла ходою до резиденції очільника правлячої партії

Протести в Грузії: опозиція пішла ходою до резиденції очільника правлячої партії
Колона грузинської опозиції пройшлася проспектор Руставелі. ФОто: скрін з відео

У Грузії розпочалися масові протести людей, не задоволених результатами парламетський виборів.

Пікетувальники зібралися під будівлею парламенту на проспекті Руставелі, повідомляє російський YouTube-канал у Грузії Sputnik Georgia.

Згодом протестувальники організованою ходою вирушили центром Тбілісі до резиденції засновника партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі.

Почати протести проти підсумків виборів всю опозицію закликала партія "Єдиний нацрух". На акцію до парламенту Грузії прийшли представники ряду опозиційних партій, які брали участь у виборах. Вони звинувачують владу в підтасовуванні результатів голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських депутатів не пустили на вибори у Грузію

За даними ЦВК, до парламенту потрапляють сім партій і два блоки. На першому місці за підсумками виборів - правляча партія "Грузинська мрія". На другому - блок "Сила в єдності", створений "Нацрухом".

Водночас, згідно із заявами міжнародних спостерігачів, вибори пройшли в спокійному та демократичному середовищі.

Поки опозиція поводиться мирно, сутичок із силовиками не було.

Парламентські вибори відбулися в Грузії в суботу 31 жовтня. За попередніми результатами голосування, перемагає правляча партія "Грузинська мрія - Демократична грузія", а опозиційна сила Єдиний національний рух посідає друге місце. Опозиція вже заявила про намір не визнавати результати виборів і закликала своїх прихильників виходити на акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Грузії: опозиція пішла ходою до резиденції очільника правлячої партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі