вівторок, 14 травня 2019 10:55

Про що Помпео говоритиме із Путіним і Лавровим

Про що Помпео говоритиме із Путіним і Лавровим
Вашингтон буде посилювати тиск на Росію в сферах, де його позиція не збігається з настроями Москви. Але готовий співпрацювати з нею в боротьбі з тероризмом. Фото: ЕРА.

Вашингтон буде посилювати тиск на Росію в сферах, де його позиція не збігається з настроями Москви. Але готовий співпрацювати з нею в боротьбі з тероризмом.

"У нас чимало областей, де, сподіваюся, ми знайдемо спільні інтереси. Пам'ятаю, будучи директором ЦРУ, я тісно співпрацював із росіянами в боротьбі з тероризмом. Сподіваюся, ми зможемо попрацювати разом щодо Афганістану. Вони, росіяни, також під загрозою тероризму з Афганістану", - сказав держсекретар США Майкл Помпео перед сьогоднішніми переговорами у Сочі з російським лідером Володимиром Путіним і главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, розповів канал CNBC.

Помпео зізнався, що з деяких питань у США і РФ "радикально різні" бачення ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва дала дзвінкого ляпаса Росії

"У цих сферах ми збираємося захищати інтереси Америки", - підкреслив він.

За його словами, Дональд Трамп вклав "солідні гроші" у Міноборони США.

"І навряд чи Путін може вважати це чимось хорошим для себе", - заявив глава Держдепу, додавши, що такі кроки адміністрації США - пряма демонстрація серйозного настрою Вашингтона щодо "підвищення ціни для РФ" за її агресивну політику.

Помпео каже, що позиція Трампа щодо Венесуели "дуже чітка". У США хочуть, щоб там не було втручання інших країн - Китаю, Ірану, Росії, Куби або інших.

Сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз і сенатор-демократ від Нью-Гемпширу Джин Шейхін запропонували Конгресу США законопроект, який направлений проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «Про що Помпео говоритиме із Путіним і Лавровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі