вівторок, 04 жовтня 2022 06:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Литви – Ілону Маску: Коли хтось краде колеса Tesla, це не робить його їхнім власником

Президент Литви – Ілону Маску: Коли хтось краде колеса Tesla, це не робить його їхнім власником
Президент Литви відповів на "мирне рішення" Ілона Маска війни в Україні. Фото: lrp.lt

Світові лідери продовжують виступати з критикою на адресу мільярдера, голови Tesla Ілона Маска, який висловив позицію щодо окупованого Криму, фактично назвавши його "російським".

Відреагував на це і президент Литви Гітанас Науседа. Відповідну заяву оприлюднив у Twitter 3 жовтня.

"Дорогий Ілоне Маск, коли хтось намагається вкрасти колеса вашої "Тесли", це не робить його законним власником автомобіля або коліс. Хоча він стверджує, що вони разом проголосували за це", – написав Науседа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск ошелешив "формулою миру" між Україною та РФ. Його масово критикують

Прокоментував твіт Маска і заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв. За позицію мільярдера щодо окупованого півострова колишній президент РФ прогнозовано назвав Маска "молодцем".

"Маск молодець, однак. Гідний присвоєння позачергового офіцерського звання. Щоправда, рано розшифрувався Юстас. Наступний пост видасть щось на кшталт "Ukraine is an artificial state ("Україна - штучна держава". – Gazeta.ua)", – написав Мєдвєдєв у Telegram.

Фраза "Юстас – Алексу" – з телефільму "Сімнадцять миттєвостей весни". "Юстас" – оперативний псевдонім полковника Ісаєва (Штірліца).

3 жовтня Ілон Маск написав у Twitter "формулу закінчення війни в Україні" і запропонував віддати Крим Росії. Після цього отримав жорстку критику.

У пості Маск викладає своє бачення того, як досягти "миру між Україною та Росією" без урахування реального стану речей: "Мир між Україною та Росією: 1) Повторні вибори в анексованих регіонах під наглядом ООН. Росія йде, якщо на те буде воля народу. 2) Крим формально входить до складу Росії, як це було з 1783 року (до помилки Хрущова). 3) Водопостачання Криму забезпечено".

У відповідь президент Володимир Зеленський затвітив своє опитування: "Який Ілон Маск вам подобається більше? Той, що підтримує Україну, чи той, що підтримує Росію?"

Зараз ви читаєте новину «Президент Литви – Ілону Маску: Коли хтось краде колеса Tesla, це не робить його їхнім власником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі