пʼятниця, 20 листопада 2020 13:51

Представники Трампа назвали винуватців його поразки на виборах

Представники Трампа назвали винуватців його поразки на виборах
Деякі старші конгресмени з обох партій різко розкритикували виступ адвокатів. Фото: Reuters

Адвокати чинного президента Америки Дональда Трампа висунули низку версій із обставинами, через які він програв 3 листопада. Адвокатка Сідні Павелл заявила, що на фальсифікацію виборів президента вплинули "гроші комуністів із Венесуели, Куби та, ймовірно, Китаю", а система електронного голосування Dominion та інші дотичні технології були "створені у Венесуелі за вказівкою Уго Чавеса".

Подібні закиди безпосередньо пов'язані з конспірологічними та праворадикальними блогами, пише The Washington Post.

Варто зазначити, що колишній президент Венесуели Чавес помер 7 років тому, а систему для голосування Dominion створили в Канаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Джозеф Байден добре знає Україну, вимагатиме боротьби з корупцією" - Чалий

На переконання адвоката Рудольфа Джуліані, окрім комуністів, до фальсифікацій причетний також відомий мільярдер і філантроп Джордж Сорос.

Справді, голова компанії SGO, якій належить розробка системи голосування Smartmatic, є членом правління фонду Сороса Open Society Foundations. Проте безпосереднього зв'язку між Соросом і системою голосування немає.

Джуліані також заявив, що в штатах, де з великим відривом переміг Джо Байден, справжнім переможцем є Трамп. Він пообіцяв надати докази в суді.

Деякі старші конгресмени з обох партій різко розкритикували виступ адвокатів. Команда ж Байдена не вбачає в риториці представників Трампа особливої проблеми та не вірить у її успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп придумав, як подовше лишатись президентом - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп мусить негайно визнати поразку на виборах 2020 року. Про це заявляють 46% американських виборців, за даними опитування, проведеного газетою Politico і компанією Morning Consult.

Зараз ви читаєте новину «Представники Трампа назвали винуватців його поразки на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі