неділя, 26 грудня 2021 03:14

"Потрібен бухгалтер, дівчина до 50 років, висока, худа" - за це оголошення оштрафували роботодавця

"Потрібен бухгалтер, дівчина до 50 років, висока, худа" - за це оголошення оштрафували роботодавця
В інспекції праці вважають оголошення про вакансію дискримінаційним / Getty Images

Служба інспекції праці Грузії оштрафувала ресторан швидкого харчування за дискримінаційне оголошення у соцмережі.

Попри попередження від інспекції після першої публікації вакансії, компанія знову виклала в соцмережі оголошення, яке має дискримінаційний зміст. Про це пише "Грузия Online".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Польщі здивувало заявою про дискримінацію поляків в Україні

"Потрібен бухгалтер, дівчина до 50 років, на повну ставку. Вимоги: висока, худа, з досвідом роботи у програмі Fina, з досвідом роботи на підприємстві. Просимо надіслати CV разом із селфі" - йшлося у повідомленні.

За даними інспекції, роботодавець назвав вакансію жартівливою і представив її як свого роду приклад пропаганди здорового способу життя. У службі, однак, вважають, що дискримінація заборонена як у трудових, так і у переддоговірних відносинах, зокрема, на етапі розміщення вакансій та відбору працівників.

Служба інспекції праці вирішила, що компанія дискримінувала претендентів на роботу за ознакою віку, статі та зовнішнього вигляду. Через це підприємство оштрафували у потрійному розмірі й зобов'язали змінити текст оголошення.

У оштрафованому ресторані швидкого харчування "Ендорфін" заявили, що не погоджуються з рішенням служби.

"Ми – Північна Корея? Чи Чечня Кадирова? Нам забороняють жартувати?", - написав представник компанії у соцмережі.

Уряд України підтримав законопроєкт щодо удосконалення правового регулювання і заборони дискримінації працюючих жінок під час вагітності, пологів та вигодовування дитини.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібен бухгалтер, дівчина до 50 років, висока, худа" - за це оголошення оштрафували роботодавця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі